top of page
65920360_2334506006617032_63988498061055

La Colla Gegantera del Casc Antic

La història de l'entitat es remonta l'any 1994 quan un grup de persones, amb Juli Carbó i Montardit al capdavant, pren la iniciativa d'engegar una nova associació cultural que desenvoluparia la seva activitat en l'àmbit de la imatgeria festiva, especialment en el món dels gegants. L'interés de tirar endavant la proposta fa que es formalitzi un grup de voluntaris que entre varis esforços va conseguir posar en marxa la construcció d'una parella de gegants pel barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

El 5 de febrer de 1995 els gegants són una realitat. La seva estrena va ser ben singular: per una part, el lloc, un nou espai urbà, els carrers Allada i Vermell; i per una altra, els participants, ja que a la cerimònia van assistir tots els gegants del districite de Ciutat Vella, convertint-se en l'únic cas d'uns gegants que tenen sis parelles de gegants com a padrins. A més, l'actriu Mercè Bruquetes i el president del Districte, el senyor Xavier Casas, van ser els padrins de carn i ossos de les noves figures, en Peret i la Marieta.

Amb el pas dels temps, a més dels dos gegants, la colla gegantera ha ampliat la seva imatgeria festiva: el 1996 apareix el gegantó Tinet, el 2000 s'estrena el Dofí de Barcelona i el 2006 la gegantona Caterina, a més de recuperar els històrics gegants de Santa Maria del Mar l'any 2002.

Actualment, la Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona, constituïda com una entitat sense ànim de lucre, la formen més d'una trentena de persones que col·laboren i treballen amb l'objectiu de fomentar una de les tradicions catalanes més antigues. És un espai de trobada, familiar i divers dins el món de la cultura popular barcelonina obert a tothom que estigui interessat en el fet geganter.

Estem adherits a:

FECPTBarcelonaVella
Coordinadora de Geganters de Barcelona
ACGC.png

La Casa dels Entremesos

Plaça de les Beates, 2

08003 Barcelona (Catalunya)

info@gegantscascantic.cat

Amb el suport de:

@ Associació Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona 2020

bottom of page