top of page
AAA_edited.jpg

La nostra festa

A.jpg

Al voltant de la festivitat de Sant Pere, el 29 de juny, el Casc Antic de Barcelona s'engalana amb motiu de la Festa Major dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

La Coordinadora Festa Major del Casc Antic és l'organització que aplega entitats i associacions del barri que s'encarreguen cada any de les festes patronals, l’última setmana de juny. Això fa que hi hagi activitats molt diverses i aptes per a totes les edats, com ara grans àpats populars –sopars, botifarrades, vermuts–, balls de festa major, espectacles de teatre al carrer, tallers... En aquests barris, també hi és molt viva la cultura popular; per això, en el programa festiu, hi són ben presents les activitats de caràcter més folklòric i tradicional, com ara castellers, correfocs, trobades, cercaviles i balls de gegants.

AAAA.jpg

Trobada de Gegants del Casc Antic

El dissabte més proper a Sant Pere en Peret el Fanaler i la Marieta de l'Ull Viu exerceixen d'amfitrions en la celebració de la Trobada de Gegants del Casc Antic de Barcelona.

Desenes de colles vingudes de la ciutat i d'arreu de Catalunya omplen els carrers i places dels barris dels fanals en una festa de gegants, gegantons i capgrossos que se celebra des de fa més de vint-i-cinc anys.

 

La trobada, instaurada el 1992, ha anat evolucionant al llarg del temps. Actualment, seguint els esquemes habituals de qualsevol trobada de gegants, la nostra comença amb la plantada de les figures participants, segueix amb una cercavila que recorre els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i acaba amb un ball de gegants conjunt que dóna per acabat l'acte.

Des de llavors són molts els gegants i figures que han pres part de la trobada. Han participat elements festius vinguts des del Pi, Plaça Nova, Sant Pere de les Puel·les, Raval, La Barceloneta, Sant Jaume, Carrer Princesa, Poblenou, Gràcia, Sants, Sagrada Família, Sant Andreu de Palomar, La Sagrera, Clot, La Verneda, la Marina, Mollet del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat (ACF), Calonge, Sant Esteve de Palautordera, Lleida (Grup Cultural Garrigues), Lliçà d'Amunt, Santa Anna (Vic), Veguers de Montblanc, Montcada i Reixac, Salou, Sant Andreu de la Barca (Aigüestoses).

AA.jpg

Festa infantil de Santa Caterina

A les proximitats de la diada de Santa Caterina, el 25 de novembre, els petits de la colla prenen tot el protagonisme de la festa. Des del 2019 se celebra la Festa infantil de Santa Caterina, un acte exclusivament per gegants petits, gegantons, capgrossos i elements festius que són portats pels infants de les colles geganteres.

La Casa dels Entremesos

Plaça de les Beates, 2

08003 Barcelona (Catalunya)

info@gegantscascantic.cat

Amb el suport de:

@ Associació Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona 2020

bottom of page