top of page
gegantsbastons

El pròxim 29 de maig arriba la culminació del projecte de recuperació fidedigna de les indumentàries dissenyades per als Gegants de Santa Maria del Mar l’any 1875 pel prestigiós escenògraf català Francesc Soler i Rovirosa. La renovació de les vestimentes d’en Rei Salomó i la Reina de Saba, iniciada el 2017, significarà una aproximació més acurada, detallada i realista dels figurins projectats aleshores. Després d’anys de dedicació i esforços econòmics, la Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona presentarà la nova i definitiva imatge d’una de les parelles més històriques de la ciutat de Barcelona. Cal recordar que el primer gegant vinculat a l’excel·lentíssima Basílica parroquial de Santa Maria del Mar està documentat l’any 1424, sent el primer gegant barceloní, català i, fins i tot, del món, juntament amb la figura gegantina de l’ajuntament.

Si la situació ho permet, el dissabte anterior a la festivitat del Corpus Christi, l’interior de la basílica de Santa Maria del Mar acollirà l’espectacle que porta per nom ‘’Els gegants d’en Rovirosa’’, al·lusió al dissenyador dels figurins en que s’inspiren les robes dels gegants. L’espectacle esdevé una producció cultural que posa èmfasi als anys setanta del segle XIX quan es començà a fer realitat la remodelació dels gegants parroquials, un espectacle teatralitzat que combinarà l’actualitat amb el passat, explicant i recorrent la història dels gegants i del Corpus de Santa Maria del Mar. L’obra comptarà amb la participació del grup de teatre Atrezzo, la Coronela de Barcelona i l’Esbart Català de Dansaires, que acompanyarà als amfitrions amb el ball de Cercolets, de Bastons i els Cavallets Cotoners, aquests darrers membres del Seguici Popular barceloní. A l’acte hi col·labora la Colla Gegantera de Nou Barris, la Parròquia de Santa Maria del Mar, el Centre Sant Pere Apòstol, l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut de Cultura (ICUB), l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i La Casa dels Entremesos, així com el grup de Catifaires de la Ribera, que s’estrenaran durant la diada amb la confecció d’una petita catifa floral que serà desfeta pel pas d’en Salomó i la Saba durant l’espectacle d’estrena.
 

A més, al finalitzar la presentació dels nous vestits dels gegants, la Colla Gegantera del Casc Antic anunciarà una novetat molt esperada que serà una realitat després de les vacances d’estiu.

Informació pràctica per assistir a l'acte

L'espectacle ''Els gegants d'en Rovirosa'' començarà cap a les

20:30 hores del vespre, a l'interior de la Basílica de Santa Maria del Mar.

Aforament limitat. Per accedir a l'acte, cal haver adquirit entrada prèviament.

L'accés al temple s'efectuarà de manera ordenada per la Porta del carrer de Santa Maria, just al davant del Fossar de les Moreres. Allà, s'haurà d'acreditar l'entrada (impresa o digital) al control d'accés, mostrant el QR de la mateixa entrada.

 

Les portes s'obriran als espectadors al voltant de les 20:00 hores i es tancaran a les 20:25 hores aproximadament. El tancament del control d'accés significarà la impossibilitat d'entrar a veure la Ballada, alliberant així la localitat reservada. Per aquest motiu és important que sigueu puntuals.

En tot moment, haureu de seguir les indicacions del personal fent cas obligatori de totes les mesures de protecció pertinents (ús correcte de la mascareta, pesa de temperatura, rentat de mans amb gel hidroalcohòlic, distància de seguretat, etc.).

A l'interior del temple, sigueu o no unitats familiars, cadascun dels individus s'asseurà a la localitat correctament assenyalada. L'organització es reserva el dret d'admissió a qualsevol persona que no compleixi les indicacions del servei d'ordre o l'organització.

c2.jpeg
c4.jpeg
c3.jpeg
C1.jpeg

AVÍS: Les entrades per assistir presencialment a l'espectacle estaran disponibles a partir del 12 de maig de 2021 a les 20:30 hores a través d'aquest espai web.

La Casa dels Entremesos

Plaça de les Beates, 2

08003 Barcelona (Catalunya)

info@gegantscascantic.cat

Amb el suport de:

@ Associació Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona 2020

bottom of page