top of page

Santa Maria del Mar s'omple en una Ballada extraordinària

JJa fa més d'un mes que la Basílica de Santa Maria del Mar es va omplir, respectant totes les mesures de seguretat, per celebrar la XVI Ballada de Gegants Històrics, enguany de forma extraordinària arran de la pandèmia i després que l'any passat no es pogués dur a terme per motius aliens a l'entitat.


Amb el pronòstic en contra en tot moment, el dissabte 24 d'octubre el Rei Salomó i la Reina de Saba van exercir d'amfitrions de la seva pròpia festa. La Colla Gegantera del Casc Antic, encarregats de l'organització de l'esdeveniment, van executar un seguit de mesures de protecció davant la Covid-19. Enguany, per accedir a l'acte, que també va ser retransmès en directe per Barcelona Cultura Popular, s'havia d'acreditar l'entrada prèviament reservada, i com no, era obligatori fer ús del seny comú que està guiant la societat els darrers mesos: mascareta, gel hidroalcohòlic i distància social. A més, segons la normativa present, l'aforament a l'interior de la Basílica es va haver d'acotar, sent aquest d'un 30%.


Els Gegants de Santa Maria del Mar, d'ençà de la pandèmia només havien pogut ballar en una altra ocasió, les Festes de la Mercè. Aquest any, a causa del context sanitari, tota l'activitat de la Ballada de Gegants Històrics s'ha concentrat a l'interior de l'església, suspenent així la passejada pels carrers de la Ribera.


La Ballada 2020 ha estat un homenatge a la cultura popular d'arrel tradicional del nostre país, que ha vist minvada la seva activitat. Amb una il·luminació diferent, el canvi de format de la mostra de balls i l'especial col·laboració de la Banda Simfònica de Roquetes-Nou Barris que va interpretar algunes de les melodies de la celebració, els espectadors van poder gaudir d'un vespre atípic i extraordinari carregat d'il·lusió per tornar a presenciar els balls de la imatgeria festiva i les danses participants.


En la ballada d'enguany hi han participat els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat, la Família dels Gegants del Pi, l'Àliga i els Gegants de la Ciutat de l'Hospitalet de Llobregat, el Ball de Bastons i el Ball de Rams de l'Esbart Català de Dansaires, l'Esbart Dansaire de Rubí i la Banda Simfònica de Roquetes, a part dels amfitrions, els Gegants de Santa Maria del Mar i el Dofí de Barcelona.


Com es va dir en finalitzar l'acte la Colla Gegantera del Casc Antic agraeix de tot cor a la Parròquia de Santa Maria del Mar per la seva bona predisposició, a l'Institut de Cultura Popular de Barcelona i a totes les colles i entitats que van acceptar el convit i que van voler compartir les seves gales més lluïdes en la setzena Ballada de Gegants Històrics. Tanmateix, per descomptat, agrair l'especial rebuda de tots els seguidors i seguidores dels Gegants de Santa Maria del Mar, moltíssimes gràcies!



29 visualizaciones0 comentarios

La Casa dels Entremesos

Plaça de les Beates, 2

08003 Barcelona (Catalunya)

info@gegantscascantic.cat

Amb el suport de:

@ Associació Colla Gegantera del Casc Antic de Barcelona 2020

bottom of page